14-годишно момче опита да се самоубие от любовна мъка
14-годишно момче опита да се самоубие от любовна мъка / снимка: Дарик-Габрово

Любовна драма е в основата на опита за самоубийство на 14-годишно момче в Габрово на 14 юли. Повече от два часа то стоя на покрива на сградата, в която живее, докато полицейски психолог успя да го убеди да слезе около 22:15 часа снощи. Младежът живее в бившото общежитие заедно с баща си, баба си, по-голям брат и по-малка сестра. Родителите са разведени преди години, а майката живее в друг град с мъж, от когото има малко дете.

Бабата на момчето разказа, че внукът й имал приятелка - 12-годишно момиче, живеещо в съседство. Преди два дни възрастната жена имала работа извън дома и се обадила на бабата на тинейджърката да наглежда децата. В резултат на това обаче момичето останало заключено вкъщи, без да може да се срещне с приятеля си. В този ден момчето купило герданче за девойката с намерението да я изненада. След като не успял да я види, от мъка изпил, по думите на бабата, около шише водка и две бири.

Около 17 часа е прието в болницата, в алкохолно опиянение. Вчера детето е освободено от болницата, като за него се е подписал бащата. След като се прибрало в дома си, момчето поискало отново да се види с приятелката си, но безуспешно. Тогава излязло на бул. „Столетов", където се опитало да се хвърли под микробус, но шофьорът успял да спре. Баща му го прибрал в жилището, а скоро след това разстроеното дете излязло на терасата, като прескочило парапета. Малко преди 20 часа се качило и на покрива на сградата. Притеснените родители се обадили на Спешна помощ, а съседи - на органите на реда. След намесата на психолога, детето доброволно е слязло. Снощи е оставено в дома си, като за него отново се е подписал баща му.

Днес 14-годишното момче изработваше дърворезба за приятелката си, която се надява скоро да види. Съжалява за стореното, но отказа всякакъв друг коментар.
Бабата разказа, че последните години децата са израсли в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Преди време майката ги изоставила. Бащата лежал 8 години в затвора, откъдето излязъл преди три месеца. Прибрал се в Габрово при майка си, намерил си работа и децата дошли да живеят при него.

Други новини от Габрово