Vivatel стартира преносимостта на номерата на 14 април
Vivatel стартира преносимостта на номерата на 14 април / Снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

На 14 април мобилният оператор Vivatel ще стартира услугата преносимост на номерата, съобщи изпълнителният директор на БТК Бернар Москени. За да привлече повече абонати от другите оператори чрез новата услуга, компанията стартира три тарифни плана.

Сребърна, златна и платинена тарифа предлагат от Vivatel на всички, които искат да се присъединят към оператора, но да запазят стария си номер, съобщи Любов Кирилова, директор “”Частни клиенти” в БТК и Vivatel.

В сребърната тарифа срещу 20 лв. на месец клиентите имат възможност да говорят 1 час към всички национални мрежи и 25 мегабайта, включени в плана за пренос на данни. В златната тарифа срещу 40 лв. на месец вие имате право на три пъти повече време, а в платината тарифа срещу 80 лв. на месец имате 7 часа към всички мрежи, каза Кирилова.

За инетренет потребителите от БТК ще предложат четири нови ADSL-пакета със скорост до 12 мегабита, заяви изпълнителният директор на БТК Бернар Москени.

20 процента от приходите както на БТК, така и на Vivatel се реинвестират в мрежата и в подобряване на услугите. Инвестицията възлиза на 110 млн. евро, каза Москени.