В България ще насочват трафик от Изтока
В България ще насочват трафик от Изтока / netinfo

Заради доброто си географско разположение, след 1 януари 2007 година, България ще бъде в позиция да насочва стоки от Турция и Изтока към страните от Европейския съюз. Сигурен съм, че страната ви ще се възползва от тази възможност и ще генерира не малки приходи. Това каза Брайън Монгомъри, председател на борда на директорите на Асоциацията на Световните търговски асоциации.

След присъединяването си към ЕС България ще стане икономическа версия на пясъчния часовник, през чийто отвор ще преминава трафикът на стоки. Сигурен съм, че той ще е печеливш. Ако се вгледаме в световните тенденции, ще разберем, че бъдещите икономически лидери ще бъдат Бразилия, Русия, Индия и Китай, а не европейските икономики, обясни Монгомъри.

Той допълни, че Световният търговски център в София – Интерпред е добра предпоставка за износ на български продукти не само на европейския, а и на световния пазар. Най-важната функция на Софийския търговски център е установяването на бизнес контакти, посочи Монгомъри.

След като през 2002 година Интрепред бе закупен от италианския бизнесмен Миролио, в него са инвестирани около 5 милиона евро, като през следващата година се очакват още инвестиции, както и нови услуги.