В Бат, Лондон и Рим хотелите са най-скъпи
В Бат, Лондон и Рим хотелите са най-скъпи / netinfo

Цените на хотелите във Великобритания са най-високи в Европа, сочат публикувани данни на сайта Hotels.com, цитирани в днешния брой на в. "Гардиън". През миналата година те са нараснали с 22 процента.

Средната цена за една нощувка в британски хотел в края на миналата година е била 98 британски лири. Средната цена за стая в хотел в Лондон през 2006 г. е била 107 лири. Най-скъпи са били хотелските стаи в град Бат (114 британски лири за нощувка). След Бат и Лондон се нареждат Единбург (95 британски лири за стая), Абърдийн (91 британски лири) и Йорк (90 британски лири), пише БТА.

От европейските столици най-скъпи са хотелите в Рим (94 британски лири за стая), Копенхаген (93 британски лири) и Амстердам (93 британски лири).

Най-изгодни във Великобритания са хотелските нощувки в Бирмингам (74 британски лири за стая), Ковънтри (67 британски лири) и Нотингам (само 61 британски лири).

През миналата година най-много са спаднали цените на хотелите в Ливърпул - с 5 на сто до 87 британски лири за нощувка, сочат данните на Hotels.com.