Столичната НАП събира просрочени вземания
Столичната НАП събира просрочени вземания / netinfo

Териториална дирекция на Националната агенция за приходите–София-град започва кампания за събиране на данъка върху доходите на лицата, работещи по трудови правоотношения, който е удържан и деклариран от работодателите, но не е внесен в бюджета. Селектирани са първите 3671 работодатели, които ще бъдат поканени да погасят задълженията си.

Още в края на миналата година столичната дирекция оповести, че стартира масова кампания за събиране на просрочени вземания. Предприеха се действия, насочени към повишаване събираемостта на невнесените в срок данъци и осигуровки.

Въведен беше и нов способ за информиране на задължените лица – директна връзка по телефона. В резултат на предприетите действия през посочения период в бюджета постъпиха повече от 50 млн. лв. просрочени данъчно-осигурително задължения.

В сравнение със същия период на миналата година в бюджета са постъпили с 18 млн. лв. повече просрочени плащания. През юли предстоят срещи с представители на повече от 100 фирми, които са работещи, но закъсняват с плащанията към бюджета.