Провал на преговорите със синдиката на италианските превозвачи
Провал на преговорите със синдиката на италианските превозвачи / netinfo

Преговорите между синдиката на превозвачите и транспортния министър на Италия Алесндро Бианки се провалиха и сложиха край на надеждите за прекратяване на стачката на превозвачите, която силно нарушава трафика и доставките на горива, предаде Франс прес.

Синдикатите на превозвачите напуснаха масата на преговорите малко след началото на срещата. Един от профсъюзните лидери Паоло Уге заяви, че правителството проявява "липса на воля" и не дава отговор на техните искания. Изявлението му бе предадено по информационния канал Скай Ти Джи 24.

"Ако не бъдат обявени мерки, стачката ще продължи", предупреди Уге още преди началото на провалилата се впоследствие среща.

"Наложително е да бъдем компенсирани за част от увеличението на цената на горивото", допълни същият източник, който оглавява Фаи конфтранспорто - една от седемте организации, които призоваха за петдневна стачка от понеделник до петък тази седмица.

Заради стачката на превозвачите пет завода в Италия на автомобилостроителната компания Fiat Auto (Фиат ауто) спряха работа.