Плевнелиев: Трябва да се насърчи алтернативното земеделие
Плевнелиев: Трябва да се насърчи алтернативното земеделие / БГНЕС, архив

Необходима е подкрепа за развитието и финансирането на малките и средните предприятия, а така също и за насърчаване на инвестициите в областта на сектора „Земеделие".

Около тази позиция се обединиха президентът Росен Плевнелиев и представители на Парламентарната група на ДПС, които разговаряха на „Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Месецът на политическите консултации: Плевнелиев се среща с ПФ и РБ

Срещата се състоя в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили. Президентът се е обявил и за специфични мерки за осигуряване на средства за различните видове земеделие.

Планинските и селските региони на страната се нуждаят от една разумна политика, а България има много възможности и потенциал за насърчаване развитието на алтернативното земеделие", е казал държавният глава. Според него и и занапред земеделието ще бъде един от стратегическите отрасли не само в национален, но и в световен мащаб.

От ДПС са били категорични, че и занапред в рамките на 43-то Народно събрание парламентарната група на партията ще продължи да бъде конструктивна и диалогична опозиция на управляващото мнозинство. От своя страна Росен Плевнелиев е благодарил на представителите на ДПС за отстояването на тази позиция и е пожелал успех на новото ръководство на партията.

От ДПС са казали, че ще продължат да участват в политиката за стабилизиране на страната и са призовали и останалите партии в България да го направят. „Настоящата геополитическа ситуация и положение изискват все повече наличие на стабилност и сигурност, а главна отговорност за това носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство", е отбелязал Четин Казак.

Номинираха Четин Казак за лидер на ДПС

По време на срещата с президента Росен Плевнелиев от ръководството на ДПС са потвърдили подкрепата си за реформата в правосъдната система. Като тежки проблеми, които трябва да намерят своето решение, от ДПС са посочили и гарантирането на образование и заетост сред ромското малцинство.