Месецът на политическите консултации: Плевнелиев се среща с ПФ и РБ
Месецът на политическите консултации: Плевнелиев се среща с ПФ и РБ / снимка: БГНЕС, архив

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с Патриотичния фронт и с Реформаторския блок.  Срещите се провеждат в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

От 10.30 часа държавният глава ще разговаря с представители на Парламентарната група на Патриотичния фронт. В 14.30 часа ще започне срещата му с Реформаторския блок.

На традиционните политически консултации ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2016 година. Президентът Росен Плевнелиев подлага на обсъждане следните теми: актуална политическа обстановка в страната и перспективи; актуални мерки за продължаване през 2016 г. на реформите в секторите правосъдие и вътрешен ред; борба с корупцията; административна реформа и електронно управление; здравеопазване, образование, пенсионна реформа и реформа във водния сектор; други мерки в изпълнение на стратегическите цели и приоритети на Националната програма за развитие „България 2020" и начало на подготовката на „България 2030".

След срещите в месеца на политически консултации досега:

БДЦ ще предложат удължаване на кампанията за президентските избори

През 2016 г. може да бъде подобрена съдебната система, смята президентът

АБВ иска промени в критериите за кандидат-президентите