Нов Citroen C5 излиза на пазара през 2008 г.
Нов Citroen C5 излиза на пазара през 2008 г. / снимка: БГНЕС
Новият Citroen C5 (Ситроен Се 5) ще бъде пуснат на пазара в Европа в началото на идната година в обикновена и комби версия, след като направи дебюта си на автомобилното изложение във Франкфурт, обяви френският автомобилостроител, цитиран от ДПА и БТА.

Сред новите характеристики на С5 са бутони за фиксиран централен контрол на волана, функция за масаж на седалките и избор на окачването. В стила си С5 има елементи от успешния модел С6, с дълги заострени фарове и емблема от хром (два орнамента във вид на обърнато V), поставена отпред на капака.

Размерите на колата са 4,78 м. дължина и 1,45 м. широчина, като С5 е по-дълъг и по-широк от предишния модел. Моделът комби е по-дълъг с 5 см. от обикновения модел, но и двата имат еднакво междуосие с дължина 2,82 м. и широчина 1,86 метра.

Новият Се 5 има волан от второ поколение, в чийто център са разположени бутоните за лесно управление на системата Cruise contol (за автоматично поддържане на зададена скорост), радио или телефон, съобщи автомобилната компания.