Научен център на Sony Ericsson ще помага икономиката на Индия
Научен център на Sony Ericsson ще помага икономиката на Индия / netinfo

Производителят на мобилни телефони Sony Ericsson обяви, че планира да създаде център за научно-развойна и изследователска дейност в Индия, предаде ДПА.

"Изграждането на подобен център в Индия наред с производствения процес ще допринесе за бъдещия икономически растеж на страната", каза в изявление шефът на Sony Ericsson за Индия.

Sony Ericsson разполага с такива центрове в Китай, Япония, Швеция, Холандия, САЩ и Великобритания.

През януари компанията обяви, че ще започне производство на мобилни телефони в Шанхай чрез партньорите си Flextronics (Флекстроникс) и Foxconn (Фокскон), като целта й ще бъде да произведе 10 милиона броя до 2009 година.

Бъдещият шеф на изследователския център в Шанхай каза, че базите в Индия и на останалите места дават възможност на компанията "много по-детайлно да изследва поведението на потребителите".

"Това ще доведе до иновации, които се търсят по целия свят, и ще спомогне за по-доброто приемане на нашите продукти на регионално ниво", допълни бъдещият директор на центъра. Индия е определяна като един от най-бързо разрастващите се в света пазари за мобилни телефони, посочва ДПА.