Налагат обезпечителни мерки на длъжници на НАП-Пловдив
Налагат обезпечителни мерки на длъжници на НАП-Пловдив / netinfo

Над 600 постановления за налагане на обезпечителни мерки разпрати Териториалната дирекция на НАП – Пловдив. Това е следващ етап от процедурата по събиране на деклариран, но невнесен данък върху общия доход (ДОД), уточняват от дирекцията. Мярката включва запор върху продажбите на леки коли, собственост на длъжниците.

На 15 май изтече срокът за доброволно плащане на деклариран ДОД за доходи, получени през 2006 г. Сумата на непогасените задължения в законовия срок възлиза на 2.3 млн.лв. От данъчната дирекция изпратиха писма на длъжниците с неплатени данъци за над 100 лв., да се издължат в седемдневен срок. Срещу тези, които не са се издължили, са образувани изпълнителни дела.

Оттук нататък ще се прилага следващата стъпка – налагане на обезпечителни мерки, съобщават от НАП-Пловдив. Към ефективна продажба на леките коли ще се прибегне, ако до края на годината длъжниците не погасят задълженията си. От данъчната дирекция ще уведомяват също работодатели и ще налагат запор върху заплати на лица, които работят по трудови договори.