Над 2 млн. лв. събра „Топлофикация–София” от лихвената ваканция
Над 2 млн. лв. събра „Топлофикация–София” от лихвената ваканция / netinfo

2,3 млн. лв. е събрала „Топлофикация–София” от обявената на 25 септември "лихвена ваканция", съобщи Стефан Дочев, директор „Външни връзки” в дружеството. Според условията на кампанията абонатите в срок до 25 октомври могат погасят безлихвено задълженията си, ако платят накуп натрупаните до 30 септември 2006 г. сметки. Общо 80 хиляди абонати могат да се възползват от отстъпката.

Над 3 хиляди подписани договора и 50 хиляди платени сметки отчита „Топлофикация– София” в двадесетия ден от едномесечната кампания. Това е близо 2 процента от общите задължения към дружеството, които са в размер на 190 млн. лева. Очаквам повечето от абонатите да се възползват от отстъпката в последните дни, каза Дочев.

Срокът за безлихвеното плащане няма да се удължава и не се знае дали кампанията ще се повтори, обясни той. Според него повечето клиенти ще се възползват в последния момент.

Нова фирма за дялово разпределение е избрана да обслужва абонатите с полски топломери в столичния квартал "Дружба", съобщи още Дочев. Досега обслужващата ги „Електрон комерс” не получи регистрация от Министерството на икономиката и енергетиката и друг търговец не беше упълномощен да работи с уредите. По думите на Дочев „Електрон комерс” е поела ангажимент към клиентите и вече 75 процента от тях са получили изравнителните си сметки.

Готов е проектът за договора с топлинните счетоводители, според който фирмите стават подизпълнител на дружеството, каза още Стефан Дочев и добави, че в момента се водят разговори с фирмите за сключването му. По този начин се прекратява автоматично старият договор между сградата и топлинния счетоводител и влиза в сила новият, обясни Дочев. Според него така дружеството ще може да контролира дейността на топлинните счетоводители.