На Wall Street с депозити на ОББ
На Wall Street с депозити на ОББ / netinfo

Структурни депозите от световните финансови пазари изместват, предложенията за изгодните лихви, в конкурентната борба за по-голям пазарен дял между търговските банки у нас.

Според главния изпълнителен директор на ОББ Стилиан Вътев, банковата система като цяло не е залагала достатъчно на сегментът депозити.

ОББ предлага депозит „Wall Street” с които всеки може да се възползва от световните пазари .Той гарантира 100 % сигурност на първоначално вложените средства и е комбинация от вложения в различни пазарни инструменти Доходността по тях е свързана с ръста на финансовите индекси и инструменти като валутни курсове ,акции ,стоки и различни комбинации от тях . „Wall Street” не са екзотични депозити. До сега те са били достъпни само за корпоративни клиенти и финансови институции. От средата на месец октомври те ще се предлагат и на индивидуални инвеститори.

Този продукт не е за спекуланти, а за по консервативен тип, който залага на сигурността в спестяванията Гаранцията върху главницата запазва тяхната спестовност. Депозитите са за срок от 3 месеца до три години с минимална сума от 1000 евро или долара. Няма наказателна такса, ако се изтегли предсрочно сумата .