Миньорите няма да организират протести засега
Миньорите няма да организират протести засега / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Миньорите няма да организират протести засега
65167
Миньорите няма да организират протести засега
  • Миньорите няма да организират протести засега

Работещите в мините в България няма да организират протести, обяви председателят на федерация на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев. Хората от бранша са останали доволни от действията на правителството за решаване на най-неотложните проблеми в енергетиката и затова са взели решение да отложат стачните действия.

В средата на юни синдикалните организации разпространиха декларации, с които дадоха срок на правителството до 28 юни, за да предприеме първите мерки за решаване на кризата в енергийния сектор. „След проведената среща в четвъртък, след гласуваните в петък промени в Закона за енергетиката, след удължаването на регулаторния период до 31 юли и след обещанията на министър Стойнев и членовете на комисията по енергетика в Народното събрание, че ще има работа, решихме да изчакаме", обясни Валентин Вълчев.

Председателят на федерация на независимите синдикати на миньорите не уточни колко дълъг ще бъде гратисният период, който работещите в сектора ще дадат на новото правителство. „Това ще го решат колегите, не аз", допълни Валентин Вълчев.