Lufthansa мисли за спален салон и в икономичната класа
Lufthansa мисли за спален салон и в икономичната класа / снимка: Sofia Photo Agency

Германският превозвач Lufthansa AG („Луфтханза”) обмисля да предостави спален салон за дългите си полети за първи път и на пасажерите, пътуващи във втора класа, предаде Асошиейтед прес.

Идеята, която коренно ще промени междуконтиненталните полети, все още е в ранна фаза на развитието си и авиокомпанията провежда онлайн гласуване сред клиентите си, за да прецени какъв е интересът към подобен план, обясни говорителка на Lufthansa.

"Ще анализираме резултатите от допитването и след това ще решим дали да продължим с плана или не, но първите резултати бяха много позитивни", каза говорителката, цитирана от БТА.

Повечето авиокомпании предлагат вече за далечните полети седалки, които се разпъват като легла, но само за клиенти от първа или бизнес класа. Пътниците от икономичната класа трябваше да свикват с обикновените частично свалящи се седалки.

Досега авиокомпаниите не проявяваха желание да предложат напълно падащи седалки за икономичната класа, тъй като те изискват повече място, което намалява броя на пътниците и понижава печалбата на превозвача.

Но компютърно генериран образец, представен от Lufthansa като част от допитването, показва разположение на легла, като доста гъстата конфигурация би позволила на авиокомпанията да настани значителен брой пътници, при това осигурявайки им добър сън през нощта, без увеличение на цената.