/ Gulliver/Getty Images
Японската компания "Хонда" оповести, че възнамерява да създаде ново подвижно двукрако устройство, базирано върху хуманоидния й робот Асимо, съобщиха ТАСС и АФП. То ще може не само да развлича публиката, но и да извършва полезна дейност, по-специално да се грижи за болни и хора в напреднала възраст.
 
Роботът Пепър разбира човешките чувства (СНИМКИ)
 

Gulliver/Getty Images


"Ще продължим разработването на двукраки роботи", заяви говорител на "Хонда". "Компанията възнамерява също да продължи използването на Асимо. Същевременно с въвеждането в употреба на неговата система за контрол на движенията вече е разработено устройство, което е предназначено да помага при придвижването на хора със слаби мускули на краката", поясни той.
 

Gulliver/Getty Images


Разгледайте СНИМКИ на робота Пепър

Седмото поколение на прочутия робот Асимо вероятно ще е последното, съобщиха още от компанията. "Възможно е названието Асимо повече да не бъде използвано. Екипът, който стои зад създаването на робота, обаче продължава да съществува. Разработихме много технологии благодарение на Асимо и сега обмисляме начина, по който да ги използваме", разясни говорителят.
 

Gulliver/Getty Images

БТА