ГЕРБ видя в добавките към пенсиите предизборно пазаруване
ГЕРБ видя в добавките към пенсиите предизборно пазаруване / снимка, архив: Sofia Photo Agency
ГЕРБ видя в добавките към пенсиите "предизборно пазаруване"
71010
ГЕРБ видя в добавките към пенсиите "предизборно пазаруване"
  • ГЕРБ видя в добавките към пенсиите "предизборно пазаруване"

ГЕРБ определиха решението на правителството за великденските добавки за пенсионерите като "предизборно пазаруване".

Управляващите се мъчат да ни убедят, че това е тяхна политика, която ще остане дългосрочна, каза народната представителка от ГЕРБ Менда Стоянова. "Всъщност, ако това беше така, тези надбавки трябваше да са планирани в бюджета на Държавното обществено осигуряване или в държавния бюджет. Там такива цифри няма и това означава едно - решението е ад хок и е продиктувано единствено и само от ситуацията преди евроизборите. Затова ги наричам предизборно пазаруване", обясни народната представителка от ГЕРБ.

За да се увеличават пенсиите и да се отделят пари за нашите родители, трябва да има обективни условия - растеж на БВП, на работните места, които генерират данъци и осигуровки, добра работа на приходните агенции за свиване на сивия сектор и облагането му с данъци и осигуровки и в крайна сметка трябва да има пенсионна реформа, смята бившата шефка на бюджетната комисия в парламента.

По думите на Стоянова това не е налице, а напротив - дават се близо 58 млн. лв., които се отделят от централния бюджет и правителството декларира, че ще бъдат икономисани от други разходи.