ГЕРБ иска пак да управлява, категорична е Лиляна Павлова
ГЕРБ иска пак да управлява, категорична е Лиляна Павлова / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Паралелно с постигането на фискалната и финансова стабилност управляващите от ГЕРБ е трябвало да вложим същата енергия и в това икономическото развитие да не страда толкова много. Това мнение изрази пред bTV министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. По думите й страната ни е нов член на ЕС и като всеки нов ученик управляващите са искали да сме „най-добрите, да покажем, че сме наравно с големите" .

Павлова допусна, че именно затова се е получило това „престараване" по отношение на финансовата дисциплина, но то е било с най-доброто желание и умисъл да покажем, че може да сме стабилни и да имат доверие европейските партньори в нас, съответно и инвеститорите.

Партия ГЕРБ иска да управлява отново, категорична е Павлова. „Научените уроци ще ни помогнат да формулираме една добра програма, която да е фокусирана именно в икономическото развитие и растеж, което е много важно. Но не за сметка на дестабилизиране на икономиката, на страната, на фискалната дисциплина и това България дори в очите на инвеститорите да е надежден партньор", допълни тя.

По думите й именно настоящото управление е положило основата страната ни да е стабилна.