БСП за новия заем: Мачът е свирен с приемането на Бюджет 2014
БСП за новия заем: Мачът е свирен с приемането на Бюджет 2014 / снимка: БГНЕС
БСП за новия заем: Мачът е свирен с приемането на Бюджет 2014
72967
БСП за новия заем: Мачът е свирен с приемането на Бюджет 2014
  • БСП за новия заем: Мачът е свирен с приемането на Бюджет 2014

По повод финансовите обвинения към кабинета от БСП излязоха с декларация по темата. Заемът от близо 3 млрд. лева, който правителството се кани да вземе, е заложен в бюджета за тази година, подчерта в декларация от името на "Коалиция за България" червеният депутат Петър Кънев.

Той аргументира изказването си с това, че "от няколко дни хора облъчват медийното пространство с глупости". Кънев подчерта, че заемът е "претоплена манджа", а притесненията около него са неоснователни.

Петър Кънев се обърна към "мастити български финансисти": "Има една китайска поговорка - че ако човешката глупост можеше да лети, някои хора нямаше да кацнат на земята. Тези младежи се реят в пространството вече трети ден. За съжаление, това са мои голеги от 40-тото и 41-вото НС, а за съжаление от вчера към тях се присъединиха и някои хора, много добри специалисти от политическа партия ГЕРБ", каза Кънев.

По думите му се започват едни дебати, които са приключени през декември миналата година. "Става въпрос за същия този заем, който по-голямата част от тази цала гласува през декември миналата година с бюджета. Цялата тази история малко ми прилича на претоплена манджа, защото трябва да се говори", каза Кънев.

Той призова колегите си да не забравят, че "мачът е свирен" с приемането на Бюджет 2014 през декември миналата година.