Бойко Борисов откри кравекомплекс в ломско село

Бойко Борисов откри кравекомплекс в ломско село
Бойко Борисов откри кравекомплекс в ломско село / снимка: DarikNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов откри днес нов кравекомплекс край ломското село Добри дол. Съоръжението е едно от най-добре оборудваните в Европа и най-модерното на Балканския полуостров.

"Ние не само, че не пречим, а помагаме на бизнеса да се възстанови един поминък в този край“, каза преди прерязването на лентата Бойко Борисов и добави: "Днешното събитие показва, че на този, който е инициативен и иска да работи, държавата му помага максимално да се развива. Този, който го мързи, може да се сърди само на себе си и да чака помощи".

Комплексът е на фирма "Алексия 2002", която е суровинна база на мандра "Пършевица". Собственикът Димитър Зоров обяви, че целият цикъл на производство на мандрата е затворен и реално правят биоземеделие, макар и да не са го сертифицирали. "За нас е важно, че това, което произвеждаме, го консумираме аз, децата ми, семейството и дори преди да излезе новият стандарт, сме приготвяли продуктите си по тази технология", каза Зоров. 

Капацитетът на новия комплекс е 1000 дойни крави. Вложените в него средства са за около 5 млн. лева и са по кредитна линия на държавен фонд "Земеделие". На откриването присъстваха и зам.-министърът на земеделието и храните Светла Боянова, и директорът на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.