Банките с промоции на „Финанси за всеки”
Банките с промоции на „Финанси за всеки” / netinfo

24 финансови институции представят свои промоционални предложения на изложението „Финанси за всеки”, което бе открито в София. Акцентът е поставен върху продуктите предназначени за малките и средни предприятия.

Финансовите институции имат важна роля за увеличаване на стандарта на живот и развитие на инвестициите в България. Страната ни е на едно от първите места като атрактивно място за инвестиции, което от своя страна води до развитие на икономиката и повишаване на стандарта на живот на всички. Това каза заместник-министърът на икономиката Явор Куюмджиев при откриването на изложението.

Информираността е първата и най-важна необходимост за развитие на бизнеса с активното участие на финансовите институции и потребителите, заяви заместник финансовият министър Атанас Кънчев.

Затова целта на изложението „Финанси за всеки” е в рамките на три дни банките, застрахователните компании, инвестиционите посредници и взаимните фондове да популяризират своите услуги. Българският капиталов пазар е в начален стадий на развитие и потенциалът му е огромен, защото чрез борсата може да се привлича капитал, каза Милчо Стоименов, член на Комисията за финансов надзор.