АПИ подписа с дружество, което ще информира за пътните ремонти по ОП Регионлно развитие
АПИ подписа с дружество, което ще информира за пътните ремонти по ОП Регионлно развитие / снимка: Sofia Photo Agency

Агенция “Пътна инфраструктура” подписа договор за изпълнение на дейността “Публичност и визуализация” за обектите от първи етап на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г, съобщиха от ведомството.

Изпълнителят, избран чрез процедура за обществена поръчка е Гражданско дружество “Информирани за европейските пътища”, в което участват вестник “Стандарт” и фирма “Микони” - лидер в пътната сигнализация за България.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие(ЕФРР) и ще се изпълнява в рамките на 16 месеца, в които се очаква да завършат всички ремонти на общо 22 пътни отсечки на територията на цялата страна. Отсечките са обединени в 13 ЛОТ-а, разположени в 13 области на територията на страната – Монтана, Плевен, Ловеч, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Пловдив, Кърджали, Хасково, Перник, Кюстендил и София. Задачата на ГД “Информирани за европейските пътища” е да постави временни и постоянни информационни билбордове на всички пътни участъци, както и да следи от старта до приключването изпълнението на ремонтните работи и да информира населението кога може да използва безпроблемно новите пътища.