Акциите на Кремиковци поскъпнаха с близо 8%
Акциите на Кремиковци поскъпнаха с близо 8% / netinfo

С повече от 1% спада BG40. Останалите три индекса на Българска фондова борса също понижават нивото си. Петъчната сесия протича при слаба активност от страна на инвеститорите и с преобладаващи спадове по основните позиции.

Негативните настроения продължават да държат българския капиталов пазар. Инвеститорите продължават да следят новините, свързани с прекратяването на договора на Кремиковци с Арселор Митал. Часове след края на протестите на работници от комбината интересът към книжата му води до поскъпване на акциите му с близо 8 на сто при изтъргуван обем от 1300 акции.

Със значителни изменения в цените в посока надолу се търгуват Спарки – Русе и Билборд, ка спадът при тях е съответно е от над 70 процента и близо 45 на сто. В по-големи обеми се тъгуват книжата на Синргон Холдинг, М+С Хидравлик, Еврохолд България. Оборотът е 1,4 млн. лв., а най-търгувана е акцията на Монбат. Инвеститорите все още очакват новините от общото събрание на Оловно-цинков комплекс, което трябваше да гласува за обединение на дружеството с ГОРУБСО-Мадан.

DarikFinance.bg