213 приключили ревизии за полугодието в НАП-Стара Загора
213 приключили ревизии за полугодието в НАП-Стара Загора / www.sxc.hu
213 приключили ревизии за полугодието в НАП-Стара Загора
21563
213 приключили ревизии за полугодието в НАП-Стара Загора
  • 213 приключили ревизии за полугодието в НАП-Стара Загора

През първите шест месеца на годината, инспекторите от отдел „Контрол" в Националната агенция по приходите в Стара Загора са приключили 213 ревизии. При 96% от тях са установени укрити данъци. Издадените ревизионни актове и допълнителни задължения са повече от 7 милиона лева. Най-голяма е сумата от недекларирания и неначислен данък по Закона за ДДС - почти 5 милиона. Не по-малък е размерът на установения и невнесен данък върху доходите от физически лица от близо 1 300 000 лева.

Инспекторите по приходите са направили допълнителни разкрития за фирмим, невнесли задължения за здравно и социално осигуряване в размер на над 314 000 лева. При корпоративния данък разкритията от неправилно начислен и деклариран данък печалба възлизат на около 500 000, информират от териториалната агенция на НАП в Стара Загора.

В резултат на активната селекция и проверки на лица от рискови браншове като „Строителство" и „Търговия на едро" са възложени 68 ревизии. В сектор „Строителство" са разкрити опити за измама на фиска за близо 2,5 милиона лева. След инвентаризации, проверки и ревизии на търговци на едро допълнително установените задължения са за над 1 100 000. Почти 3 милиона лева са начислени допълнително след 105 ревизии на фирми от други сектори на икономиката.

Близо 1 200 000 лева е размерът на укритите данъци след приключили ревизии на фирми търгуващи с горива.

Други новини от Стара Загора