Най-популярният водещ на новини във Великобритания Хю Едуард подаде оставка от Би Би Си по "медицински причини", съобщиха от телевизията. Новината идва след девет месеца след като Едуард бе въвлечен в скандал заради секс снимки с участието на тийнейджър.

62-годишният Едуардс беше водещ в Би Би Си на ключови събития, като смъртта и погребението на кралица Елизабет II, но беше отстранен през юли 2023 г., когато се появиха първите обвинения.

"Днес Хю Едуардс напусна Би Би Си", се казва в изявление на телевизионния оператор.

"След 40-годишна служба Хю обясни, че решението му е взето въз основа на медицински съвет от лекарите му. Би Би Си прие оставката му, която ще позволи на всички страни да продължат напред. Не смятаме за уместно да коментираме повече".

 
Срещу Хю Едуардс се появиха обвинения, че в продължение на три години е плащал големи сума пари на тийнейджър, за да му изпраща снимки със сексуален характер.

Името на водещия стана ясно от изявление на неговата съпруга. Преди това името му беше пазено в анонимност, докато медията и полицията правеха свои проверки по случая.

В крайна сметка властите съобщиха, че не са установени данни за извършено престъпление и затова няма да се води криминално разследване.

За това, че водещ на Би Би Си е започнал да плаща на тийнейджър на 17 години, съобщи първо таблоидът "Сън" на 7 юли 2023 година. Тогава изданието цитира майка му, която казва, че водещият е платил на детето ѝ за снимките повече от 35 000 паунда за три години.

61-годишният Едуардс е един от най-известните британски телевизионни водещи на новини.
БГНЕС