Златен регистър и подкрепа за коректните фирми
Златен регистър и подкрепа за коректните фирми / Дарик Враца

Правителството на ГЕРБ да спази предизборното си обещание и да създаде „златен регистър" на коректните фирми. Това призова доц. Борислав Великов на пресконференция. Бизнесменът, който два мандата бе народен представител на Монтана и за кратко председател на парламента, алармира, че много фирми вече са на ръба на фалита, заради това, че държавата не се разплаща за коректно изпълнени обществени поръчки.

„Време е вече управлението на страната да направи регистър на тази част от бизнеса, който дълги години е бил „на светло", плащал си е всичко,  а сега е пред фалит. Тези фирми трябва час по-скоро да бъдат подкрепени като държавата им възстанови поне 30-35 на сто от направените вече разходи",  заяви доц. Великов. Особено тежко е положението на фирмите - доставчици на консумативи в здравеопазването.

Според неговите наблюдения за едно и също изследване в различните болници се харчели до 3-4 пъти повече пари за единица резултат. Здравното министерство трябва да направи анализ на разходите на клиничните лаборатории и да сложи таван на разходите, за да спре изтичането на средства.