РИОСВ - Враца с извънредни измервания на въздуха в град Враца
РИОСВ - Враца с извънредни измервания на въздуха в град Враца / Дарик Враца
Пристига министър Н.Нанков
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пристига днес във Враца за да открие обновен път и да даде старт на обновяването на следващ пътен участък.

В 10.30 ч. Министър Нанков ще открие ремонтирания бул. „Васил Кънчов“. Събитието ще се проведе на бул. „Васил Кънчов“ срещу магазин “Лидъл“ и в него ще участват народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов. Ремонтът на републикански път I-1 (E-79) на територията на град Враца е изпълнен на два етапа. Проектът за цялостното обновяване на четирилентовата главна пътна артерия е реализиран със средства от държавния бюджет. Този важен участък от пътната мрежа на областния град, който е с дължина близо 8 км не е ремонтиран от почти 30 години.

В 11.00 ч. министър Нанков и кметът Калин Каменов ще проведат среща с гражданите пред обновената по Националната програма за енергийната ефективност жилищна сграда на ул. „Братя Миладинови“ №10 в град Враца.

Многофамилната жилищна сграда, с административен адрес ул. „Братя Миладинови” № 10, е част от ансамбъла жилищни блокове, разположени по протежението на северната страна на бул. „Васил Кънчов” в град Враца. Цветовото оформление е съобразено с мащаба на жилищния блок, както и със съседните блокове от жилищната група, като е търсено семплото подчертаване на архитектурните обеми. Цветното решение е издържано в жълтата и в ахроматичната цветови гами. На страничните фасади, които са без отвори, е изписано емблематичното стихотворение „Хаджи Димитър” на поета – революционер Христо Ботев. Районът около сградата е облагороден. Разгъната застроена площ на сградата е 3737 кв. м. В Сдружението на собствениците „гр. Враца, ул. „Братя Миладинови”, № 10 са включени всички 48 домакинства.
Фирмата, която спечели обществената поръчка и извърши строително-монтажните работи е „ОПАЛ 94” АД – гр. Враца. Стойността на сключения договор е  538 436.33 лв., с включен ДДС. Строителен надзор се изпълнява от „КИМТЕКС ЛС” ООД, а инвеститорският контрол от „ХЕБРОС КОНСУЛТ” ЕООД.
 
В 11.30 ч. Министър Нанков ще даде старта на  предстоящия ремонт на път III – 1002 „Враца – пещера Леденика“. Събитието „първа копка“  ще се проведе до бул. „Христо Ботев“ 124 при кръговото кръстовище /под бензиностанция „Аванти“/ и в него ще участват народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов и фирмата - изпълнител.
Стартира рехабилитацията на 17,4 км от път ІІІ -1002 „Враца - пещера Леденика“. Основният ремонт на третокласния път, който е единствената връзка до Врачанския Балкан и пещерата Леденика, се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Участъкът от път III-1002, който ще бъде ремонтиран в чертите на гр. Враца, съвпада с отсечка от бул. „Христо Ботев“, започваща на 200 м след кръстовището с бул. „Васил Кънчов“ /път I-1 София - Видин/, продължава по „Крайречен булевард“ и улица „Вратица“, преминава извън града покрай кръстовището за с. Згориград и завършва при пещера Леденика.