Започна практиката на руски студенти  в Белоградчик
Започна практиката на руски студенти в Белоградчик / Община Белоградчик

Руски студенти от факултета по “География” на Московския държавен университет "М. Ломоносов" отново провеждат учебната си практика в Белоградчик, където работят по съвместен с общината проект. Инициативата е от 10 години. По този повод кметът на града се срещна със студентите и техните преподаватели.

Научните ръководители на студентите доц. Наталия Николаевна и Николай Михайлович запознаха кмета с основната тема, с която ще се занимават по време на своята 14-дневна практика тази година. А тя е свързана с изучаването на основните видове горски масиви по съседство с територията, която ще обхваща бъдещия Геопарк. Ще бъде изготвена подробна карта на местността, която ще бъде предоставена за нуждите на общината. Тя ще бъде придружена с доклад, който ще съдържа съответните констатации, характеристики и предложения.

Започна практиката на руски студенти  в Белоградчик
netinfo

Тези дни руските гости ще имат среща с проф. Синьовски, завеждащ катедра "Геология и геоинформатиика" в Минно-геоложкия университет София и негови студенти, които поемат инициативата, относно бъдещата работа по присъждането на статута "Геопарк" на територията, която в по-голямата си част ще бъде разположена в рамките на община Белоградчик. В случая от съществено значение е и факта, че проф. Синьовски поддържа добри контакти  с експерти от европейската мрежа на геопарковете.

 

По време на срещата, кметът Николов пожела на студентите освен за учебните занимания да намират и лично време, за да им останат прекрасни и приятни спомени от пътуването им в България. Гостите споделиха своето възхищение от природните забележителности в региона и благодариха за топлото и сърдечно отношение на своите домакини и местните хора.