Фестивал Време
Фестивал Време / Младежки дом Враца
17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ под патронажа на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов беше зрелищно открит на сцената на парк „Дъбника” на 16 юни 2017 г. вечерта. Водещите на събитието поканиха представители от всяка от участващите групи на сцената и по стара българска традиция ги посрещнаха за добре дошли в града под Балкана с хляб и сол. Както бяха обещали организаторите от Младежки дом – Враца и Театрална група ТЕМП, палитрата от участващите гости беше повече от пъстра. На сцената се качиха повече от 30 човека, представители на 17 държави от 3 континента – Европа, Азия и Африка. Последен на сцената излезе г-н Георги Врабчев – директор на ММТФ ВРЕМЕ, който символично подари на участниците една българска роза за всичките 30 години, през които фестивалът придобива своята значимост не само на регионално, но и на международно ниво.

Фестивал Враме
Община Враца

„За мен е голямо удоволствие да ви приветствам с „добри дошли“ на 30-годишния юбилей на фестивала и на 17-тото издание на ММТФ ВРЕМЕ. Искам да ви пожелая да се забавлявате, да създавате приятелства, да не ги забравяте и да дарявате любов на публиката. Театърът не просто създава удоволствие, той възпитава и учи на духовност, която никъде не може да бъде научена и овладяна. Това може да го разбере само този, който се е качвал на сцената. Пожелавам с вашата игра да съумеете да привлечете повече хора да се престрашат да се качат на сцената и да направят своя първи опит да бъдат театрали. Пожелавам на всички едно страхотно и невероятно изживяване” – с тези думи кметът на Община Враца поздрави участниците и обяви фестивала за открит.

Фестивал Враме
Община Враца


След тази официална част започна очакваният концерт на етноформацията БУЛГАРА, който организаторите на фестивала обявиха като скромен подарък за участниците и гостите. Музикантите надхвърлиха всички очаквания, като от качването до слизането им от сцената повече час по-късно бяха вдигнали публиката на крака. Грандиозният спектакъл завърши със зрелищна заря, която озари целия град.
 

Фестивал Враме
Община Враца

След приключването на официалната част, на Голямата сцена в Младежкия дом се представи и първият спектакъл от фестивалната програма – „Илюзията”, изиграна от младите таланти от домакините на фестивала ТГ ТЕМП, които заслужено получиха своите аплодисменти малко след полунощ.
 

Фестивал Време
Младежки дом Враца