Награденият полицай (на снимката - в средата).
Награденият полицай (на снимката - в средата). / ОД на МВР Видин
На церемония днес, старши комисар Янко Янколов - директор на Областната дирекция на МВР във Видин връчи годишната Областна награда „полк. Вълчо Вълчев” на Бисер Владимиров – служител на ГПУ-Брегово.

На тържеството присъстваха комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово, служители от областната дирекция и РУ-Видин, журналисти.

На 7 декември, около 18.15 часа на ул.”Георги С. Раковски” в областния град, неизвестен извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна видинчанка и я съборил на земята. Оказалият се в близост Бисер Владимиров реагирал светкавично.

Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума. Върнал отнетото на жената и сигнализирал на тел.112.

„За мен е чест да връча наградата на граничен полицай и наш съгражданин. Твърдо вярвам, че служителите на вътрешното министерство трябва да бъдат честни и всеодайни в работата си, а гражданите – активни и доблестни. С действията си, Бисер Владимиров доказа това – като служител, и гражданин”, заяви старши комисар Янколов при връчването на наградата.

Годишната награда „полк. Вълчо Вълчев”, учредена от ОД н а МВР-Видин през 2008 г., е  в памет на полк. Вълчев. Бившият директор на видинската полиция бе убит на 22 декември 2005 г., след като се притекъл на помощ на младеж, станал жертва на грабеж в кв.Калето.

С връчването на тази награда, служителите на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, изразяват благодарност и поощряват граждани и длъжностни лица, оказали съдействие на полицията в борбата с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.