Йоанна Радулова и нейната наградена творба.
Йоанна Радулова и нейната наградена творба. / ОД на МВР Видин
За поредна година в Националния дворец на децата в София бе проведена церемония по награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Международният конкурс за детска рисунка тази година бе посветен на Международния ден на доброволеца, отбелязван на 5 декември. За участие в националния етап от област Видин бяха изпратени творбите на 32 деца от две категории.

В категория „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство” във възрастова група 7-10 години на второ място в Националния етап на конкурса е класирана 8-годишната Йоанна Боянова Радулова. Тя е от школа „Дъга” към Народно читалище „Цвят 1870” - Видин.

Момичето и родителите й присъстваха на награждаването на победителите. Тържествената церемония бе съпътствана от празничен концерт на  възпитаници от художествените групи на Националния дворец на децата.

Гости на тържеството бяха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, главен комисар Николай Николов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов- зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и СДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.