Служебно куче залавя престъпник.
Служебно куче залавя престъпник. / ОД на МВР Видин
При голям интерес от страна на децата преминаха полицейските демонстрации в двете училища ОУ ”Иван Вазов” и ОУ ”Епископ Софроний Врачански” във Видин. Звуковите и светлинни сигнали на патрулния автомобил, майсторското управление на мотоциклет от пътен полицай и показаните умения от полицейско куче - пазител на реда, получиха заслужени аплодисменти.

За пореден път в своеобразна атракция се превърна служебното полицейско куче Бък, безукорно изпълняващо командите на своя водач. Със зрелищното залавяне на нарушител, Бък окончателно спечели симпатиите на учениците. Демонстрациите финализираха с гасене на пожар от екип огнеборци на видинската противопожарна служба.

"Полицаят е наш приятел" е мотото на демонстрацията тази година. В това се убедиха и децата по достъпен начин под формата на забавна игра. Превантивната работа сред тях е един от важните приоритети на Областната дирекция на МВР във Видин. Партньорството между видинската полиция и училищата в областта, в различни превантивни инициативи, е традиционно и винаги полезно за децата.

Предстоящият празник на българскта полиция, отбелязван на Архангеловден, е повод за инициативата на пазителите на реда от крайдунавския град