Връчиха дипломи за завършено средно образование
Връчиха дипломи за завършено средно образование / Община Видин

На тържествени церемонии бяха връчени дипломите за завършено средно образование на випуск 2016 във видинските училища СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и ГПЧЕ „Йордан Радичков". Специален гост бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Венци Пасков.

Възпитаниците на училището по изкуствата получиха своите дипломи на тържество в Художествената галерия „Никола Петров". Венци Пасков поздрави зрелостниците от името на кмета на Видин Огнян Ценков и се обърна към тях с думите: „За вас предстои един труден път, но се надявам, че вие ще положите всички усилия, знания, умения, опит, за да може да се реализирате в живота".

Директорът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" Мариана Доройнова пожела на зрелостниците: „Борете се, изкуството ще ви помага, не го забравяйте, нека то да бъде вашият приятел и да ви води напред към победи".

Церемонията по връчването на дипломите на випуск 2016 от ГПЧЕ „Йордан Радичков" се състоя в залата на Драматичния театър. Над 100 са учениците, завършили обучението си в престижната гимназия тази година. Любомир Георгиев - директор на учебното заведение с гордост подчерта, че средния успех от всички матури е 5.09, като най-висок е по български език и литература - 5.12. Това нарежда ГПЧЕ „Йордан Радичков" на първо място в Област Видин, но и сред челните позиции в страната. Средният успех от дипломите е 5.40. Половината от зрелостниците завършват с отличие, като успехът на девет от тях е между 5.90 и 6.00.

Заместник-кметът на общината Венци Пасков предаде на младите хора сърдечни поздрави от видинския кмет Огнян Ценков, като изрази увереността си, че в бъдеще възпитаниците на гимназията ще продължат да постигат високи резултати.

По време на тържеството началникът на Регионалния инспекторат по образованието Марийка Василева връчи на Емилия Атанасова - бивш директор на гимназията и класен ръководител на една от завършилите паралелки, почетното отличие „Неофит Рилски", което се присъжда от МОН.