/ netinfo
​​​​​​​В специализираната операция са участвали 236 полицейски служители
За периода от 16 до 21 януари, на територията на ОД на МВР-Враца беше проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване и задържане на лица, обявени за общодържавно издирване.

Проверки на автоморги, магазини и складове за части втора употреба; контрол и наблюдение на лицата, представляващи интерес с оглед своевременно предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления; проверки на лица, водещи скитнически начин на живот; проверки на увеселителни заведения.

Спипаха непълнолетни в заведения при спецакция на полицията

Извършени са проверки на 153 увеселителни заведения, 118 места за които има данни, че се събират лица приемащи наркотични вещества, 67 автопункта и обекти за продажба на авточасти втора употреба. Извършени са проверки на 939 МПС.

Установени са 30 лица  обявени за издирване, като между тях няма лица с влезли в сила присъди. В посочения период да образувани 12 досъдебни производства и 10 бързи производства. Издадени са 118 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР, задържани са 32 лица. За различни по вид нарушения са издадени 325 акта.
 
В специализираната операция са участвали 236 полицейски служители.