/ DarikNews, архив
Големи количества тютюн без български акцизен бандерол са открити при полицейски проверки във Врачанско. На 12 юли, в 8:00 часа, служители на полицейския участък „Дъбника“ са направили проверка на гаражна клетка във Враца.

Не спират проверките за акцизни стоки

Гаражът е стопанисван от криминално проявен мъж на 53 г. от Враца. При проверката в помещението е открит един черен полиетиленов чувал, съдържащ ситно нарязан тютюн с тегло около 13 килограма. По време на проверката на място е установено и 32-годишен мъж от Враца.

Полицаи спряха незаконна търговия с гъби

При проверката станало ясно, че този тютюн е даден на по-възрастния мъж от по-младия, което в разпит е потвърдено и от двамата. При последвало претърсване в избено помещение, находящо се във Враца и стопанисвано от по-младия мъж са намерени и иззети 140 запечатани полиетиленови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол два черни полиетиленови чувала, съдържащи 14 кг ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По-младият мъж е задържан за срок до 24 часа.

Удар срещу незаконната търговия с цигари и алкохол

На кръстовище във Враца  полицаи спират за проверка лек автомобил „Мерцедес"-А140, управляван от врачанин на 43 години. При извършената проверка в багажника намират кашон, съдържащ 10 000 къса цигари без български акцизен бандерол. Същите са предадени с протокол за доброволно предаване от мъжа, който е задържан за срок до 24 часа.