Внасят документите за ЕвроШвейцарски университет-Видин
Внасят документите за ЕвроШвейцарски университет-Видин / netinfo
Днес внасят документите на ЕвроШвейцарски технически университет Видин в Националната агенция за оценяване и акредитация, съобщават от общинска администрация. Представителите на държавната и местната власт, и духовният глава на Видинска епархия в лицето на кмета на Общината Румен Видов, областният управител Кръстьо Спасов и Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан ще изразят общата воля на хората от северозападния регион във Видин да заработи висше учебно заведение.

Положителното становище на Националната агенция за оценяване и акредитация е първата стъпка от процедурата за реализацията на образователния проект. Идеята трябва да получи официалното одобрение на Министерския съвет и на Народното събрание.

Президентът на ЕвроШвейцарски технически университет Видин професор Волфганг Кюнел се срещна преди дни с кмета и областния управител на Видин и получи подкрепа и ангажимент за съдействие при реалните стъпки за устройването на висшето учебно заведение във Видин и на двете институции.