/ Община Видин
Честването в памет на Васил Левски се организира съвместно с Видинска Света митрополия. То започна с отслужване на заупокойна молитва от Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“.

На нея присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, народните представители Владимир Тошев, Филип Попов, д-р Цветан Топчиев и Росен Живков, областният управител Албена Георгиева, председателят на Общинския съвет Генади Велков и други официални лица.

Видинският владика призова да подражаваме на примера на българския Апостол, да бъде по-близо до нас неговият идеал и стане видим в ежедневието ни.

Тържеството
Община Видин

От църквата потегли традиционното шествие начело с Градския духов оркестър, в което се включиха и членове на Патриотичен клуб „Бдинци“, и се отправи за поклонението пред бюст-паметника на Левски в града. Слово, посветено на 145-годишнината от обесването на Апостола произнесе кметът на Видин.

Възпитаници от подготвителната група на филиал “Васил Левски” към детска градина „Детелина”, облечени като четници, представиха рецитал, посветен на националния ни герой.

Тържеството
Община Видин

По време на церемонията бе обявено името на победителя в традиционното за нашия град състезание „Лъвски скок”, организирано от Видински комитет „Васил Левски“, Ученически спортен клуб „Шампион”, Регионално управление на образованието и Община Видин.

За четвърта поредна година в надпреварата първото място печели Николай Огнянов от ППМГ „Екзарх Антим I“. Ученикът постига в състезанието резултат от 3,18 м. Кметът Огнян Ценков поздрави победителя и му връчи почетен плакет и грамота.

Тържеството
Община Видин

Официалните гости, представители на политически партии, на десетки обществени и културни институции, училища и детски градини, както и граждани поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола и се поклониха в знак на почит към неговия живот и дело.