Юнашкият тиган гостува във Видин.
Юнашкият тиган гостува във Видин. / Община Видин
Над 300 участници се включиха тази година в празника
Богат на прояви, премина и последният ден от фестивал на изкуствата „Дунавски вълни”, организиран от Община Видин. Фолклорната вечер изпълни площад „Бдинци” и хората се насладиха на изпълненията на 17 самодейни местни и гостуващи състави с над триста участници. Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Венци Пасков приветства танцьори, музиканти, певци, зрители и закри фестивала на изкуствата. Той сподели радостта си от факта, че всяко ново издание на „Дунавски вълни“ е все по-успешно. „Все по-богато на разнообразни събития и привличащо все повече участници и зрители.  И тази година голяма част от концертите, представленията и шоу програмите се проведоха сред стените на крепостта „Баба Вида“, което придаде неповторим облик на фестивалната атмосфера. Поднасям сърдечни благодарности от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от името на цялото общинско ръководство на всички участници и организатори. През фестивалната седмица бяхме свидетели на великолепните изяви на талантливи творци, които благодарната видинска публика силно аплодира” - каза Пасков.  Заместник-кметът награди с грамоти всички участници.

По традиция за финала на фестивала гостува Юнашкият тиган. Той беше сред най-големите атракции за видинчани и имаше многобройни фенове през цялата вечер. Накрая десетки желаещи опитаха от вкусните гозби.

С кръшни хора и танци завърши гала вечерта под звуците на Антимовската духова музика.

Шестият фестивал поднесе много и различни събития като  театрални постановки за деца и възрастни, вечерно шоу на цирк „Де Ла Люлин“, арт и циркова работилница за децата. Част от фестивала бяха актьорите от фондация „Артист“, пленер по изобразително изкуство „Моят град“; концерт „Огнени ритми“ на Симфониета – Видин; „Джаз на крепостта“, изпълнения на Градски духов оркестър; местни фолклорни състави от Община Видин, съседни общини и области. 

Фестивалът „Дунавски вълни“ превръща Видин в една голяма сцена с много талантливи творци.