Ресорите на заместник - областните управители вече са ясни
Ресорите на заместник - областните управители вече са ясни / Областна администрация Враца

Правомощията в ресорите на заместник-областните управители на Враца вече са разпределени. От днес с официална заповед ресорите за които отговаря зам.-областният управител Иван Даков са туризъм, екология, младежки дейности и спорт, транспорт, информационни технологии и съобщения, образование, интеграция на малцинствата.

В правомощията на Борислав Банчев са ресорите здравеопазване, социални дейности, културно-историческо наследство и евроинтеграция, бедствия и аварии, обществен ред и сигурност, регионално развитие, икономика и земеделие.
Заместник-областните управители имат право да участват в разработването на стратегии, програми и други актове, както и да участват в работата на междуведомствените комисии като представители на Областна администрация Враца.

Ресорите на заместник - областните управители вече са ясни
netinfo

Част от ръководния екип е главният секретар на Областна администрация Враца Слави Димитров. Той е упълномощен да ръководи, координира и контролира дейността на Областна администрация за спазване на нормативните актове и на разпореждането областния управител. Отговаря и за планирането и отчетността при изпълнение на ежегодните цели на администрацията.