/ Дарик Враца
501,80 лв. са пуснали граждани в касичка на БЧК Враца, разположена в магазин „Кауфланд“ в града, съобщиха от организацията. Дарителската кампания продължи от 29.03.2018  до 09.05.2018 г. такива касички бяха поставени в магазините на веригата в цялата страна.

Врачани дариха над 2800 лева за абитуриенти-сираци

Събраните пари
ще бъдат използвани за осигуряването на топъл обяд на социално слаби ученици. В област Враца тази година топъл обяд получиха 60 деца - ученици в ПГ по МСС „Алеко Константинов” – гр. Мездра, община Мездра в продължение на 60 учебни дни. Стойността на 1 обяд бе 2,00лв.
 
Програма „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти “Топъл обяд” за ученици от цялата страна. 

Продължава раздаването на хранителни пакети от БЧК във Врачанско

Много често топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия.


Целта е да се подпомогне нормалното физическо развитие на децата, както и да се съдейства за намаляване заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене. Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия.
БЧК Враца