Прерязаха лентите на четири ремонтирани детски заведения във Видин
Прерязаха лентите на четири ремонтирани детски заведения във Видин / netinfo

Ремонтираните по проекта "Създаване на благоприятни условия за израстване и развитие на видинските деца" детски градини във Видин бяха открити вчера. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Кметът Румен Видов заедно със зам.-министъра на образованието Милка Коджабашиева откриха детска градина „Арабела". Останалите детски заведения откриха поетапно заместник-кметовете на община Видин Борислав Ванков и Митко Велков. Двамата прерязаха лентата на ЦДГ №3 „Детелина", ОДЗ №10 „Радост" и ОДЗ „Русалка". Кметът изрази удовлетворението си от реализацията на този проект, като подчерта, че сред най-важните насоки за израстване на децата са добрите условия.

От своя страна Милка Коджабашиева изрази възхищението си от реализацията на този проект, като изтъкна, че именно така видинските деца ще растат и ще бъдат възпитаване в изключително благоприятни условия като във всички европейски държави. На организирана по-късно пресконференция, Милка Коджабашиева съобщи пред видинските медии, че и през 2010 година МОМН ще продължи да работи по развитието на националните програми и проекти.