Враца помощщ
Враца помощщ / Община Враца
Служители на Община Враца, със зам.кмета Мария Попова, изведоха днес 84-те годишните Вълка и Ангел Алексиев от дома им на ул. „Леденик“ №21  и ги настаниха в общинско жилище в ж.к. „Младост“ №2. Къщата на възрастните хора беше увредена по време на силния вятър. Върху покрива й падна част от друг покрив и проби чак тавана на стаята. От силния удар са повредени и стените, и домът вече е опасен за живеене.
Общинското жилище бе ремонтирано и подготвено само за ден с помощта на дарения от фирми и лични средства на служители, съобщи зам.кмета Мария Попова.

Помощ Враца
Община Враца

Община Враца ще поеме и разходите за ремонт на къщата на възрастните хора. „В момента две строителни фирми са се отзовали на призива ни, но те не разполагат с пълна бригада, така че ще съберем  работниците от различни бригади“, обясни още тя.На възрастните хора ще им бъде осигурена храна от Домашен социален патронаж, както и хранителни продукти от БЧК - Враца.

„От 60 години сме заедно и сега няма да я оставя, ще ходя само да наглеждам строителите“, сподели дядо Вълко, когато влезе в новия си дом. Баба Вълка бе преместена с инвалиден стол, защото е почти неподвижна.  „Да сте живи и здрави, сега вече съм по-спокойна“, успя да промълви и бабата. Трагедията за възрастните  хора е двойна, защото в петъка, преди бурята, са погребали сина си. Преди 5 години е починала и дъщеря им.

Враца помощ
Община Враца

Община Враца обяви дарителска сметка за набиране на средства за отстраняване на щетите. В момента буквално без покрив над главите си са останали и още 5 човека, но те са намерили къде да се преместят и не се налага да им бъде осигурявано общинско жилище, обясни още М.Попова.

 

Враца помощ
Община Враца

Данните на дарителската сметка, по която всеки желаещ може да внесе и да помогне е:
 
Банкова сметка в лева за дарения:
Общинска банка АД
IBAN:  BG15SOMB 9130 8458 9220 44
BIC: SOMBBGSF
Вид плащане  44 51 00
 
Основание за плащане: Подпомагане на бедстващо население.