/ IStock
Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу многократно осъждан 68-годишен мъж за кражба на автомобил.

През м. април 2017 г. мъжът видял обява за отдаване под наем на кемпери и решил да наеме такъв автомобил. Той подал регистрационна форма, в която посочил необходимите данни, в това число срока за ползването му. Приел условията на дружеството „В.Т.Г.“ АД, което го предоставяло, и му превел по банков път парична сума в размер на 3 514 лева.
Съгласно договореното, на 18.04.2017 г., в гр. София, М.С. получил къмпинг автомобила за срок от седем дни, ведно с оборудването, ключа и документите за него. Обвиняемият транспортирал въпросното МПС до гр. Враца. Седмица по-късно не го върнал. Обадил се на представляващия дружеството, за да уведоми за желанието си да продължи срока на договора с три дни. Уверил, че за целта ще се яви в офиса на фирмата. Въпреки това нито върнал къмпинг автомобила, нито доплатил наемната цена.

Била подадена жалба до органа на реда, а МПС било обявено за общодържавно издирване. Обвиняемият М.С. бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно отнемане на чужда движима вещ, чиято стойност е оценена на 48 700 лева.

Понастоящем обвиняемият М.С. изтърпява наказание в затвора в Бургас по друга присъда.