Окръжен съд - Враца остави под постоянен арест двамата обвиняеми за превозване на 95 пакета канабис. 

Малко след полунощ на 5 април митнически служители на ГКПП "Ферибот Оряхово" спират за проверка влизаща в страната товарна композиция от влекач и хладилно полуремарке. Двамата шофьори обясняват, че се връщат от Испания и не превозват товар.

Откриха над 100 кг марихуана на ферибота в Оряхово 

При първоначалния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори установяват, че в него се превозва само амбалаж - оборотни европалета. При проверка митническите служители откриват капак в пода на полуремаркето. След отварянето му те установяват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани прозрачни найлонови пакети със зелена тревиста маса - канабис.

Общото количество на дрогата е 106,232 кг, а за него мъжете не са имали надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева, уточняват още от институцията. Оттам информират, че съдът е преценил, че и за двамата обвиняеми е налице обосновано подозрение за вероятната им съпричастност към деянието, в което са обвинени, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност да извършат престъпление.