/ Снимка: Дарик, архив
Днес от Областната дирекция на МВР във Враца излязоха с официална информация за станалата на 8 юли, по обяд тежка катастрофа край Мездра. Катастрофата е станала около 10:50 часа, на Главен път Е-79, на моста на река Искър, на входа за град Мездра. Блъскат се лек автомобил „Фолксваген Пасат“, с румънски регестрационен номера и товарен автомобил „Волво“ с турска регистрация.

Зад волана на „Фолксваген“-а е 43-годишен румънски гражданин, който пътувал в колата със съпругата си и двете им деца – на 14 и на 7 години. Товарният автомобил е управляван от турски гражданин. След сблъсъка между двата автомобила са ударени още три автомобила с румънска регистрация

Почина шофьорът, предизвикал катастрофата на моста край Мездра (ВИДЕО)

При катастрофата е загинал шофьорът на „Фолксваген“-а. Той е починал от травмите си в интензивното отделение на врачанската болница. При катастрофата са пострадали също съпругата му, която е с фрактура на лявото бедро и е настанена за лечение в ортопедичното отделение на болницата във Враца и седемгодишното му дете. Детето е с фрактура на носа и се лекува в хирургичното отделение на врачанската болница. Пострадали от другите автомобили няма.

ТИР надвисна на моста на Искър край Мездра (СНИМКИ)

Причините за катастрофата все още се изясняват. Най-вероятната причина е навлизане в лента за насрещно движение от страна на румънския водач на „Фолксваген“-а. Той не е изпробван за употреба на алкохол, поради невъзможност, пробите на останалите водачи са отрицателни. Щетите по автомобилите са  в процес на изясняване. Увредени са и 25 метра еластична мантинела.

Заради образувалите се в района на катастрофата задръствания, там стана още една катастрофа. В 12:00 часа се сблъскаха видински автомобил „Фолксваген Пасат“ и специализиран автомобил „МАН“. При тази катастрофа пострада 53-годишна жена, която се возила във „Фолксваген“-а. Тя е с контузия на гръдния кош и без опасност за живота е настанена за лечение в хирургичното отделение на мездренската болница.