/ Община Мездра
За 14 поредна година пчеларското дружество „Нектар“ в Мездра отбеляза празника на пчеларите с изложба-базар на пчелни продукти. По традиция те бяха представени пред сградата на Община Мездра. Председателят на дружеството Иван Братинов поздрави пчеларите и гостите и им пожела годината да е благодатна.

Гости на изложението бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и началникът на Общинска служба „Земеделие“ Петьо Мазнев. Инж. Събков поздрави пчеларите и отбеляза, че със своя безценен труд ежедневно се грижат за природата и човешкото здраве.

Кметът бе категоричен, че ще се засили контролът от страна на Общината и Общинска служба „Земеделие“ върху дейността на земеделските производители, за да се избегне своеволното пръскане на земеделските площи с препарати, пагубни за живота на пчелните семейства.

Предлагаха се различни видове мед.
Община Мездра


В изложбата-базар „Пчеларство- 2018 г.“ се включиха шест членове на пчеларско дружество „Нектар“. Те представиха разнообразие от различни видове мед, сред които акациев, билков, манов и новата комбинация от шипка-акация-глог.

Гостите на изложението имаха възможността да опитат и закупят още пчелен прашец, клей, прополис и различни видове прополисова тинктура в комбинация с гроздова ракия.