В края на миналата година лекарите и медицинските сестри от врачанската болница направиха серия от протести.
В края на миналата година лекарите и медицинските сестри от врачанската болница направиха серия от протести. / Дарик - Враца
Днес стана ясно, че е пред закриване едно от най-големите, тежки и в същото време доходоносни отделения на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца – отделението по кардиология. До самозакриването му се стигна след като началникът на отделението д-р Петя Йорданова и колегата й д-р Даниел Попов са подали своите оставки, които по непотвърдена официално информация са били приети от ръководството на здравното заведение. В същото време повече от половината медицински сестри от същото отделение вече са напуснали и в момента то може да разчита само на шест медицински сестри. Това довежда до невъзможност отделението да функционира нормално, а каква ще е неговата съдба се очаква да стане ясно в близките дни, когато се надяваме да чуем официалната позиция на ръководството на врачанската болница. Междувременно стана ясно, че от края на миналата година вече не функционира отделението по съдова хирургия. Същата съдба се очаква за физиотерапията. Сред медицинския персонал се говори, че в ушното отделение ще останат само пет легла за пациенти. Междувременно за днес бе обещано на медицинския персонал да получи заплатите си за ноември – пари така и не бяха преведени, оплакаха се медици.
Ще се провали ли оздравителният план на министъра на здравеопазването още преди да е започнал, дали поради липсата на структуроопределящи отделения той няма да заработи или ще бъде преосмислен така, че болницата да не фалира, са въпроси, чиито отговори очакваме в следващите дни.