Община Криводол е партньор по българо-фламандски проект
Община Криводол е партньор по българо-фламандски проект / netinfo

 Стартира българо - фламандски проект „Споделени решения за превенция на отпадането" с водеща организация „Училища без дългове"  - Фландрия. Българските партньори по проекта са Фондация „Пайдея", Столична община, РИО Враца и Община Криводол.         

  Партньорският проект е с продължителност 36 месеца и има за цел да разшири достъпа на две български общини до ефективни инструменти, създадени и използвани от фламандските партньори за превенция и намаляване на броя на ранно напускащите училище деца и подобряване на социалната интеграция в училище на децата от уязвими социални групи.

Проектът предвижда дейности на общинско и училищно ниво и са предвидени четири работни програми: адаптация на фламандския модел за превенция и интеграция към българските условия; предаване на знания - обучения за обучители от фламандския партньор; прилагане на адаптирания модел и мониторинг.

          Фламандските добри практики ще бъдат адаптирани за прилагане в български условия, но фламандските партньори също очакват да научат от българския опит. Целта на проекта е наистина да се обменят идеи и добри практики в двете посоки.