Янко Янколов
Янко Янколов / ОД на МВР Враца
Областната дирекция на МВР във Враца е сред първите 10 дирекции в страната по разкриваемост на престъпленията, съобщи директорът старши комисар Янко Янколов. От началото на годината до сега са станали 849 криминални престъпления, от тях разкритите са 445, което прави над 50 % разкриваемост. 

„Очакванията от нашата работа са високи, както от жителите на Враца, така и от другите населени места. И с право. Те разчитат на нас да имат спокоен живот и добър обществен ред“, коментира Янколов.

Той съобщи още, че е активизирана дейността по линия „Наркотици“. Основните специализирани полицейски операции са в районите на училищата. Образувани са 40 досъдебни и 17 бързи производства от началото на годината.
Установени са 15 водачи, употребили наркотици. Иззети са канабис, хероин и амфетамин, които са се предлагали на наркопазара в областта.
При работата за противодействие на разпространението на акцизни стоки, в периодааприл/май 2018г., саконфискуваниблизо400 000 къса цигари, 830кг. тютюн,повече от 700 литраалкохол.

Директорът на ОД МВР Враца заяви, че цялостнатаработатав дирекцияняма кампаниен характер, ае основана на подробно разработени планове. В помощ на плануваните задачи са и резултатите от срещите на мобилни екипи от ОД МВР Враца, които по график посещаватмалките населени места, където се срещатс хората по места и с местните власти, а събраната информация прецизно се анализира в дирекцията.
По отношениена работатана полицейските служители с гражданите, старши комисар Янколовсподели, чесе предприематмерки за превенцияна корупционни или други практики, несъвместими сработата на служители от МВР.

При констатирани нарушения, гражданите могат да подават сигнали на тел: 02/ 982 222.