Монтана събира скейтъри на европейско състезание
Монтана събира скейтъри на европейско състезание / снимка: DarikNews.bg

На европейско състезание за аматьори по инлайн скейтинг на рампа ("European Amateur Inline Vert Championship") ще бъде домакин Монтана. Състезанието ще се проведе на 27 и 28 август на Скейт-борд площадката в Слънчевата градина. В него ще участват около 40 състезатели от 5 държави: България, Великобритания, Германия, Русия, Сан Марино и Франция. Сред тях е и най-вероятният европейски шампион Антъни Авела от Франция.

До момента той води ранглистата, уточни Павел Митренга от агресив ин-лайн скейтинг асоциация "Дизастър", която е организатор на първенството. Очаква се с атрактивни изпълнения да екзалтират публиката още от майсторите на този екстремен спорт: Рич Паркър и Алекс Истууд от Великобритания, Леонид Камбуров от Русия, Давиде Джаонини от Сан Марино.

Програмата на шампионата по кънки на рампа ще започне в петък от 17,30 ч. със състезание на рампа за най-малките блейдъри. Откриването на състезанието за професионалисти ще бъде в събота от 18,30 ч. То е квалификация за европейския шампионат. Домакини на останалите кръгове са Страсбург - Франция,  Ротердам - Холандия, Майорка - Испания, Берлин - Германия.